Cyprinus carpio
Je sladkovodní paprskoploutvá ryba z čeledi kaprovití.
Maso má barvu většinou bílou. Nejčastější ryba, která je typická pro český talíř. Má atypickou chuť a je vhodný na každou úpravu včetně uzení.
Skladování: Skladujte při teplotě 0–2°C.
Oncorhynchus mykiss
Je sladkovodní ryba, která žije převážně v rychle proudících evropských tocích.
Maso má bílé až lehce narůžovělé. Velice oblíbená lososovitá ryba pro svou typickou chuť. Je nejchutnější usmažený na másle s bylinkami, je také velmi vhodný na gril i na uzení.
Skladování: Skladujte při teplotě 0–2°C.
Salvelinus fontinalis
Je dravá sladkovodní ryba z čeledi lososovitých.
Maso je bílé až do červena. Chuťově je velice podobný pstruhovi s tím, že je malinko více tučný. Je vhodný na gril nebo na smažení, ale také na uzení.
Skladování: Skladujte při teplotě 0–2°C.
Silurus glanis
Ryby z čeledi sumcovitých jsou jednou z největších sladkovodní ryb v Evropě.
Maso je od bílé až do červené barvy podle stáří ryby. Má málo kostí a je vhodný na jakoukoliv úpravu, také případně i na uzení.
Skladování: Skladujte při teplotě 0–2°C.
Acipenser baerii
Je ryba z čeledi jeseterovití.
Maso má bílou až nažloutlou barvu a je tučnější. S atypickou chutí bez jediné kosti. Vhodné k jakékoli úpravě.
Skladování: Skladujte při teplotě 0–2°C.
Ctenopharyngodon idella
Má netučné, šťavnaté a velice chutné bílé maso, které obsahuje hodně lehce stravitelných bílkovin. Velmi připomíná kapra. Je vhodný pro všechny úpravy, ale také na uzení.
Skladování: Skladujte při teplotě 0–2°C.
Hypophthalmichthys molitrix
Sladkovodní ryba z čeledi kaprovitých.
Jeho maso je jemné a bílé o trochu tučnější než u ryb jeho příbuzným (kapr, amur). Je vhodný pro všechny úpravy a také uzení. Výborný je do rybích karbanátků nebo pro přípravu na paprice, s bylinkami či na víně.
Skladování: Skladujte při teplotě 0–2°C.
Tinca tinca
Je nedravá ryba z čeledi kaprovitých.
Maso má bílé a chuťově je velmi dobrý. Vhodný ke všem úpravám i k uzení.
Skladování: Skladujte při teplotě 0–2°C.
Esox lucius
Je dravá ryba z čeledi štikovitých. Obývá tekoucí i stojaté vody. Maso je bílá velice silná svalovina, sušší a má málo kostí.
Skladování: Skladujte při teplotě 0–2°C.
Clarias gariepinus
Jedná se o teplomilnou rybu žijící ve stojatých rybách.
Maso je velmi lahodné a díky vyššímu obsahu tuku šťavnaté. Ideální k pečení, smažení a dušení. Filety jsou jemné a bez kostí, proto jsou vhodné i pro nejmenší strávníky.
Skladování: Skladujte při teplotě 0–2°C.